Uusi maksuton kanava Koti TV aloittaa lähetykset Digitan antenni-tv-verkossa 14.12.2020 klo 11.00 kanavapaikalla 33.

Koti TV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä. Palvelukanavan tavoitteena on tuoda ikäihmisten päivään mielekästä sisältöä, lisätä virikkeellistä toimintaa ja aktiivisuutta sekä auttaa arjen rytmityksessä. Kanavan lähetysaika on aluksi muutamia tunteja päivässä ja se lähetetään Digitan antenniverkon A-kanavanipussa koko maahan.

”Ymmärsimme, että televisio on ikäihmisille tuttu ja helppokäyttöinen kanava ja sen katsominen on päivittäistä. TV:n avulla ikäihmiset tavoitetaan tehokkaasti”, taustoittaa kanavaa tuottavan Kuntopaikka HH Oy:n / Kuntoa Kansalle toimitusjohtaja Sami Hautaniemi.

Palvelun sisältö on räätälöity sopimaan toimintakyvyltään eri tasoisille ikäihmisille – se tavoittaa sekä kotona asuvat että kotipalveluita hyödyntävät ja tehostetun palveluasumisen piirissä olevat ikääntyneet.

”Sisältöjä tehdään ikääntymiseen erikoistuneiden asiantuntijoiden kanssa tiiviissä yhteistyössä, moniammatillisesti. Kanavan käynnistymisen jälkeen kerätään asiantuntijoiden ja ikäihmisten läheisten näkemyksiä sekä totta kai myös palvelun käyttäjien kokemuksia palvelun kehittämiseksi”, kertoo tuottaja Timo Ylitalo Kuntopaikka HH Oy:stä.

”Olemme iloisia uudesta koko maassa näkyvästä Koti TV -kanavasta. Uudet vapaasti katsottavat kanavat ovat osoitus AntenniTV:n elinvoimaisuudesta sekä siitä, että uusille sisällöille on jatkuva tarve”, kertoo Digitan videojakelupalveluiden johtaja Teppo Ahonen.

”Koti TV:n palvelulupaus ja liiketoimintamalli on uutta Suomessa ja on ollut kunnia saada olla mukana rakentamassa tätä uutta konseptia. Tulemme näkemään ensi vuonna Koti TV:n palvelukonseptin laajenemisen Digitan muilla palveluilla ja uskomme, että palvelu tulee jopa näyttämään suuntaa koko toimialalle”, ennustaa Digitan liiketoiminnan kehityspäällikkö Juha Ourila.

Digita Info auttaa

Koti TV -kanava lisättiin Digitan antenni-tv-verkon kanavalistaan 9.12.2020 ja sen voi virittää valmiiksi 14.12.2020 alkavaa lähetystä varten. Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi.