Televisiokanavien jakelu kaapelissa jatkossa DVB-C-taajuudella

DNA on aiemmin jakanut kaapeliverkossaan kanavia, joita on voinut katsella antenniverkon virittimellä varustetulla, DVB-T-tekniikkaa tukevalla televisiolla tai digiboksilla. Nyt myös televisiokanavien jakelu DVB-T taajuusalueella loppuu. Muutos tapahtui ensimmäisenä Kuopiossa, Siilinjärvellä, Vuorelassa, Nilsiässä, Maaningassa ja Tahkovuoressa kesäkuussa 2023.

Televisiokanavien jakelu DVB-T-taajuusalueella päättyy myös pääkaupunkiseudulla Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa. Muutos tapahtuu ensin Vantaalla alkaen elokuun puolivälissä ja valmistuen elokuun loppuun mennessä. Espoossa muutos alkaa syyskuun puolivälissä, ja valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Helsingissä muutos alkaa elokuun puolivälissä ja valmistuu lokakuun aikana.

Lokakuun 2023 alussa televisiokanavien jakelu DVB-T-taajuusalueella päättyi myös Raision ja Turun seudulla. Jakelu DVB-T-taajuusalueela päättyy myös Lahdessa lokakuun puolivälissä ja Oulussa lokakuun puolivälin jälkeen.

Jos käytössäsi on vanha televisio tai digiboksi, joka tukee vain DVB-T-vastaanottoa, tarvitset uuden DVB-C:tä tukevan television tai digiboksin. Suurin osa alle kymmenen vuotta vanhoista televisioista ja digibokseista kuitenkin tukee sekä DVB-C- että DVB-T-vastaanottoa. Näissä tapauksissa asiakkaan on haettava kanavat uudelleen DVB-C -taajuusalueelta.

Kaikki DVB-C- ja Cable Ready-, Cable Ready HD -televisiot ja -digiboksit, sekä DNA TV Hubi tukevat DVB-C-vastaanottoa ja mahdollistavat myös maksu-tv-kanavien katsomisen. DNA:n asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa.

Kaupalliset FM-radiokanavat ovat saatavillasi jatkossa antenniverkon ja netin kautta

Kaapeliverkon uudistusten myötä kaupallisten FM-radiokanavien jakelu kaapeliverkon kautta on päättynyt Porin alueella keväällä 2023. Kesäkuussa 2023 kaupallisten FM-kanavien jakelu päättyi myös Kuopion, Siilinjärven, Vuorelan, Nilsiän, Maaningan ja Tahkovuoren alueilla. Heinäkuun lopussa jakelu päättyi myös Raumalla ja Lohjalla.

Kaupalliset FM-radiokanavat poistuvat kaapeliverkon jakelusta myös pääkaupunkiseudulla 28.8.-30.10.2023 välisenä aikana.  Muutos tapahtuu ensin Vantaalla alkaen elokuun puolivälissä ja valmistuen elokuun loppuun mennessä. Espoossa muutos alkaa syyskuun puolivälissä, ja valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Helsingissä muutos alkaa elokuun puolivälissä ja valmistuu lokakuun aikana.

Kaupalliset FM-radiokanavat poistuivat DNA:n kaapeliverkon jakelusta myös Raision ja Turun seudulla lokakuun 2023 alussa. Lahden alueella kaupallisten FM-radiokanavien jakelu kaapeliverkossa päättyy puolestaan lokakuun puolivälissä ja Oulussa lokakuun puolivälin jälkeen. Tampereen seudulla kaupalliset FM-radiokanavat poistuvat DNA:n kaapeliverkon jakelusta lokakuun lopussa.

Muutos koskee yrityksiä, taloyhtiöitä ja pientalokotitalouksia.

Muutoksen jälkeen voit vastaanottaa kaupallisia FM-radiokanavia joko suoraan perinteisestä FM-radioverkosta (antenniverkko) tai netin kautta. Kaapeliverkon antennipistokkeen kautta kaupallisten FM-radiokanavien jakelu loppuu kokonaan. Ylen kanavat kuuluvat kaapeliverkossa myös muutoksen jälkeen, mutta ne tulee virittää uudelleen.

Antenniverkon radiotaajuudet löytyvät täältä. DNA:n kaapeliverkon radiotaajuudet löytyvät puolestaan täältä. Lisätietoja muutoksista saat myös DNA:n asiakaspalvelusta. 

Ylen kanavien uudet taajuudet muutoksen jälkeen Oulussa:

YLE Radio 1 88,60 MHz
YLE Radio Suomi 89,20 MHz
Yle Radio Vega 90,20 MHz
YLE X 90,60 MHz
Yle Radio Puhe 91,20 MHz