Uusi DVB-T2-tekniikka on tehokkaampi ja mahdollistaa antenniverkkoon entistä enemmän tv-kanavia ja HD-laatuista kuvaa.

Suurin osa antennikotien maksu-tv-kanavista sekä kaikki teräväpiirtokanavat lähetetään jo nyt uudella lähetystekniikalla. Kaikki loputkin antenniverkon maksu-tv-kanavat siirtyvät käyttämään DVB-T2-lähetystekniikkaa 17.5.2017. Koko kanavatarjonnan osalta antenniverkossa siirrytään DVB-T2-lähetystekniikkaan 31.3.2020.
T2-tekniikalla lähetettävien kanavien katseluun tarvitaan T2-virittimellä varustettu televisio tai digiboksi. Varmin valinta on Antenna Ready HD -hyväksytty laite. Antenna Ready HD -merkintä tarkoittaa, että laite on testattu toimivaksi myös DVB-T2-maailmassa. Lue lisää testatutlaitteet.fi.
Muutoksen myötä maksu-tv-kanavien näkyvyysalue tulee osalla kanavista muuttumaan hieman. Jatkossa antenniverkon kaikkien maksu-tv-kanavien näkyvyysalue kattaa 85 % väestöstä.
Mikäli sinulla on tilattuna maksu-tv-kanavia, joiden näkyvyysalue ei enää 17.5. jälkeen yllä kotiisi, voit edelleen seurata tilaamiasi kanavia maksu tv -tilaukseesi sisältyvällä DNA TV-sovelluksella. DNA TV mahdollistaa kanavien katselun tietokoneelta, älypuhelimelta tai tabletilta, ja kodin tv-ruudulle kuvan voi siirtää esimerkiksi Chromecastin tai Apple TV:n avulla.
DNA toimittaa huhtikuussa vielä tarkempaa tietoa uusista katselumahdollisuuksista asiakkaille, joiden asuinpaikka on muuttuvan näkyvyysalueen ulkopuolella.

Hyvä antenniverkon maksu-tv-tilaaja, näin voit testata, onko tv-laitteistosi ajan tasalla

  • Valitse kanavanumero 99 siinä televisiossa tai digiboksissa, jossa on käytössä TV-kortti.
  • Kuva näkyy: Mikäli kanavalla näkyy kuva, ovat laitteesi kunnossa ja näet kanavat myös jatkossa.
  • Kuva ei näy: Mikäli kanavalla ei näy kuvaa, tee ensin uusi kanavahaku laitteesi käyttöohjeen mukaan ja testaa uudelleen kanavaa 99. Mikäli kuva ei edelleenkään näy, katso osoitteesta dna.fi/antennitv, miten voit päivittää laitteesi vastaanottamaan uutta lähetystekniikka.
Huom! Jos laitteessa ei ole TV-korttia, valitse kanavapaikka 100.

Lisää tietoa

DNA on koonnut tietoa ja ohjeita DVB-T2-aiheesta osoitteeseen dna.fi/antenniTV.