Suomi siirtyy entistä laajemman ja laadukkaamman tarjonnan mahdollistavaan antennitelevisioon kuluvan vuosikymmenen aikana.

Uusi antennitelevisio rakentuu kahden rinnakkaisen antenniverkon kapasiteetin varaan.
Vanhan UHF-verkon rinnalle rakennettu DNA:n uusi VHF-antenniverkko tuo antennitalouksien ulottuville lukuisia lisäkanavia, ja tarjonta sisältää myös useita teräväpiirto- eli HD-kanavia.
Jotta antennikiinteistöissä voidaan seurata kummankin verkon koko kanavatarjontaa ja kaikkia HD-kanavia, kiinteistöön tarvitaan UHF-antennin lisäksi myös HD- eli VHF-antenni.

Antenniverkossa tehdään tulevina vuosina uuteen antennitelevisioon liittyviä muutoksia. Ensimmäiset niistä tapahtuvat jo syyskuussa 2014, kun nykyiset UHF-verkossa vastaanotettavat MTV Fakta ja MTV Sport 2 -kanavat siirtyvät seurattaviksi pelkästään uuden VHF-verkon kautta. Näiden kanavien vastaanottoon tarvitaan antennikiinteistössä 1.9. lähtien UHF-antennin lisäksi myös HD- eli VHF-antenni.
Kun kiinteistössä on molemmat antennit (UHF ja VHF/HD), lähetyksiä voidaan vastaanottaa kummastakin antenniverkosta. Näin asukkaat voivat saada käyttöönsä antenniverkon koko kanavatarjonnan, mukaan lukien kaikki antenniverkon teräväpiirtokanavat, niin maksuttomat kuin myös maksu-tv-paketteihin sisältyvät.
Niille antenni-tv-asiakkaille, joita syyskuussa tapahtuva siirto koskee, on toimitettu tietoa muutoksesta.

On ensiarvoisen tärkeää, että antennikiinteistöt päivittävät antennivastaanottonsa ajanmukaiseksi
hankkimalla VHF-taajuuksilla toimivan antennin, jotta asukkaat voivat hyödyntää tilaamiaan palveluita.
Samalla päivityksellä kannattaa varmistaa, että kiinteistön sisäverkko on Viestintäviraston määräyksen (M65/2013) mukainen ja mahdollistaa häiriöttömän vastaanoton myös 800MHz 4G-mobiililaajakaistaverkon laajentumista ajatellen.

Antenni ja sen asentaminen on varsin pieni investointi eikä yleensä edellytä yhtiökokouksen päätöstä. Hankkimalla VHF-antennin taloyhtiö myös varmistaa sen, että Viestintämarkkinalain mukainen mm. Ylen HD-kanavia koskeva taloyhtiön siirtovelvoite tulee jatkossakin täytettyä.
Jos taloyhtiö sijaitsee DNA:n VHF-verkon näkyvyysalueella, todennäköisesti suurella osalla asukkaista on jo nyt käytössään kanavapaketteja, joiden täysi hyödyntäminen edellyttää VHF-vastaanottoa.

Antennipäivitys on siis syytä tehdä pikaisesti!