Tiedote. Julkaistu: 17.02.2023, 08:15
Digita Oy

Digita ja MTV ovat sopineet MTV3 HD -kanavan laajentamisesta valtakunnalliseksi osana käynnistyvää HD-siirtymää. Jo vuodesta 2020 lähtien MTV3 HD on näkynyt 90 prosentin peittoalueella, nyt 17.2. alkaen näkyvyysalue on 99,96 prosenttia vakituisista asunnoista. Tämän lisäksi AntenniTV kattaa myös lähes 100 prosenttia vapaa-ajanasunnoista. MTV3 -kanavalla tarjolla olevat HybridiTV-palvelut, kuten parhaillaan käynnissä olevat Putouksen äänestyspalvelut, ovat luonnollisesti saatavilla myös MTV3 HD -kanavalla. MTV3 HD näkyy AntenniTV:ssä kanavapaikalla 23.

”Antenniverkko on tärkeä MTV:lle ja tämän vuoksi olemme lähettäneet MTV3-kanavaa teräväpiirtona jo vuodesta 2020. Nyt laajennamme kanavan kattamaan koko Suomen ja tarjoamme näin MTV3-kanavan teknisesti korkealaatuisena kaikille tv-katsojille”, sanoo MTV:n tekninen johtaja Risto Koivula.

”On tv-katsojien kannalta hienoa, että MTV3 HD laajenee valtakunnalliseksi. AntenniTV:n HD-siirtymässä on nyt mukana Ylen lisäksi kaksi suurinta kaupallista tv-kanavaa. Tv-toimiala suunnittelee parhaillaan HD-siirtymän tarkempaa aikataulua, siirtymä ajoittunee vuosille 2024–2025”, sanoo Digitan TV-liiketoimintajohtaja Teppo Ahonen.

AntenniTV tarjoaa tv-katsojille yli 20 maksutonta tv-kanavaa. Antenni-tv-verkon toiminnan jatkuvuuden ja palvelutason turvaaminen on Suomessa tärkeää. Käynnissä oleva HD- ja äly-tv-siirtymä parantaa AntenniTV:n kilpailukykyä, tehostaa taajuuksien käyttöä sekä säästää energiaa. Lisäksi HD-siirtymä parantaa tv-talouksien valinnanmahdollisuuksia korkealaatuisten televisiolähetysten vastaanotossa.

Teräväpiirtolähetysten katselu edellyttää DVB-T2-vastaanottimen

Teräväpiirtokanavien katsomista varten tarvitaan Antenna Ready HD -testattu vastaanotin tai vastaanottimen pitää olla DVB-T2-virittimellä varustettu. Voit katsoa Antenna Ready HD -testatut laitteet osoitteesta www.testatutlaitteet.fi.

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi.