Valtioneuvosto on myöntänyt 5.1.2017 television ohjelmistotoimiluvat Digitan antennitelevisioverkon UHF-alueen kanavanippuihin A-F seuraavaksi kymmenvuotiskaudeksi. Toimilupakausi alkaa tänä vuonna 17. toukokuuta ja päättyy 10.1.2027.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että maksuttomien mainosrahoitteisten kanavien määrä on kasvussa edellisten vuosien tapaan. Vuodesta 2014 alkaen niiden määrä on kasvanut vuosittain keskimäärin kahdella ja näyttää siltä, että uuden toimilupakauden alkaessa tv-katsojille on tarjolla verkossamme 20 maksutonta kanavaa”, iloitsee toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström Digitasta. ”Erittäin positiivista on se, että mukana on myös aivan uusia kanavia kuten Olympiakanava, SBS Extra ja Comedy Central”, kertoo Weckström.

”Television suosio on vahva kuluttajien keskuudessa. Televisiota katsotaan keskimäärin kolme tuntia päivässä. Tv-mainonta toimii talouden kasvun tekijänä ja televisio on media, johon mainostajat edelleen luottavat niin mielikuvien rakentamisessa kuin myynnin edistämisessä”, toteaa Weckström. ”Tv-mainonta on monipuolistunut ja niin kehittyy myös television uusi mainosteknologia. Olemme asiakkaidemme kanssa kehittäneet tv-mainonnan vuorovaikutteisuutta tuomalla internetin ja perinteisen television yhdistävät hybridipalvelut tv-katsojille ja saavuttaneet erinomaisia tuloksia. Hybridipalvelut mahdollistavat Digitan media-asiakkaille täysin uutta kasvua tv-mainosliiketoimintaansa”, kertoo Weckström Digitan uusista palveluista.

Maanpäällinen jakeluverkko on ylivoimaisesti kustannustehokkain tapa jaella audiovisuaalisia massasisältöjä kaikille suomalaisille tulevalla verkkotoimilupakaudella ja myös tästä eteenpäin. Digitalla on myös tekninen valmius toteuttaa sulavasti maaliskuussa 2020 tapahtuva teräväpiirtosiirtymä.  Maanpäällinen jakeluverkko on toimintavarma, luotettava ja laadukas jakelutie, joka mahdollistaa kaikille yhtäläiset mahdollisuudet asuinpaikasta riippumatta vastaanottaa sisältöä ja jakaa elämyksiä. Tällä hetkellä Digitan antenni-tv-lähetykset tavoittavat 99,96 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Digitan verkolla on myös maan huoltovarmuuden ja kriisiajan toiminnan kannalta tärkeä merkitys.

Lisätietoja:

Digita Oy, toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström, p. 0400 564 754, etunimi.sukunimi@digita.fi